Często zadawane pytania

Jak mogę anulować swój plan subskrypcji?

Możesz anulować swoją subskrypcję w dowolnym momencie, wchodząc do menu „Modyfikuj” na stronie Subskrypcja w swoim profilu.

Po wysłaniu prośby o anulowanie subskrypcji nie zostanie pobrana opłata ani nie otrzymasz złota o wartości, która zostałaby wpłacona przy następnej planowanej dacie wpłaty/rozliczenia. Do tego czasu zachowasz jednak wszystkie bieżące korzyści.